The Hunger Games by Suzanne Collins Darkest Powers by Kelley Armstrong Strange Angels by Lili St. Crow Vampire Academy by Richelle Mead
“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Ce am invatat in anul 2011

joi, 29 decembrie 2011

| | |


Am invatat ca nimic nu e sigur. Nici iubirea, nici prietenia, nici loialitatea. Sunt lucruri pe care nu te poti baza, caci dispar chiar atunci cand esti mai sigur de ele.


Am invatat ca omul in viata sa trebuie sa ia propriile decizii, sa nu mai plece urechea la ce zic altii, sa isi traiasca viata asa cum crede, ca e viata lui, nu sa traiasca dupa principiile de viata ale altcuiva. Sa faca propriile greseli, nu greselile altora. 


Am invatat ca nimic nu e perfect, iar oamenii care cauta perfectiunea vor sfarsi singuri, doar ei cu idealul lor.


Am invatat ca cine crede ca merita sa fie iubit, pur si simplu, se insala amarnic.


Am invatat ca e prea adevarata vorba aia "cum iti asterni, asa vei dormi."



Am invatat ca persoanele care ne iubesc cu adevarat sunt cele care ne spun unde si cand gresim, chiar daca stiu ca vom ajunge sa le uram pentru asta.


Am invatat ca niciodata nu este prea devreme sa faci ce iti doresti sau prea tarziu pentru a face ceva pentru care nu esti pregatit.


Am invatat ca oricat de mult rau ne-ar fi facut o persoana, pana la urma vom ajunge sa ne simtim obositi si batrani de atata ura.


Am invatat ca oamenii care te iubesc cu adevarat sunt cei care iti spun ca esti un nesuferit, apoi vin la 3 noaptea sa te duca la spital pentru ca te simti rau.


Am invatat ca boala sufletului imbolnaveste si corpul.


Am invatat ca exista oameni carora le pasa de tine, chiar daca nu te cunosc. Pe scurt, mai exista inca oameni buni.


Am invatat ca iubirea nu e de ajuns pentru a cladi o relatie, indiferent de ce natura. Trebuie sa mai adaugi rabdare, altruism, calm si iertare.


Si totusi, am invatat ca iertarea nu e totul. 


Am invatat ca unele greseli sunt atat de mari incat nu mai pot fi reparate. Noi trebuie doar sa le acceptam si sa avem grija sa nu le facem si a doua oara. Si sa traim in culpabilitatea de a le fi comis.




Am invatat ca prieteni sunt aceia care stiu sa intoarca si celalalt obraz.


Am invatat ca suferinta nu ne face sa nu mai avem nimic de pierdut, ci sa pretuim si mai mult ceea ce avem.


Am invatat ca exista destin, soarta, Dumnezeu, sau cum i-o zice. E cineva sau ceva care nu ne lasa chiar asa, de capul nostru.


Am invatat ca increderea e un lucru fragil, greu de obtinut si usor de pierdut.



Am învăţat să iubesc ca să pot să fiu iubit.(Octavian Paler)



Atatea am invatat eu, pe pielea mea, intr-un an lung care a parut foarte scurt.


Nu a fost usor, dar ma bucur ca am reusit sa invat ceva din fiecare experienta.






1 comentarii:

KittygoesFoxy spunea...

Foarte adevarate invataturile tale, Ramona. Desi le "stiu", daca pot spune astfel, cred ca nu le voi constientiza decat atunci cand voi trai dezamagiri sau...we.