- 300 gr melcisori sau pene
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- o lingura de unt
- o lingura de paste de tomate
- 300 ml lapte
- 2 linguri de faina
- ulei
- sare si piper
- cascaval
Se pune apa la fiert intr-o oala, iar cand da in clocot se pun melcisorii si o lingura de ulei.(ca sa nu se lipeasca, dar tot trebuie sa stai cu lingura in ei non-stop)
Intr-o tigaie, preferabil de teflon, se pune ceapa data prin razatoare, usturoiul tocat marunt, untul si paste de tomate si se pun pe foc. Se amesteca pana se topeste untul (la foc potrivit), apoi se pune laptele. Se tine cca. un minut, amectecand constant, apoi se adauga faina, amestecand incontinuu.(ca sa nu faca cocoloase)Se adauga sare si piper dupa gust. Se mai tine pe foc cca. 3 minute, apoi se stinge.
Intr-o tava unsa cu ulei, se pun melcisorii fierti si scursi de apa.
Pont: dupa ce scrugeti melcisorii, dati drumul la apa rece peste ei, ca sa nu se lipeasca intre ei.
Peste melcisori se toarna sosul si se amesteca, apoi se rade cascaval pe deasupra, dupa gust.
(Dupa gustul meu, cat mai mult).
Se baga la cuptor pentru 10 minute.
Se pot servi ca fel principal sau ca aperitiv, cu carne fripta sau prajita.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu