The Hunger Games by Suzanne Collins Darkest Powers by Kelley Armstrong Strange Angels by Lili St. Crow Vampire Academy by Richelle Mead
“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Greseli bune, greseli rele

luni, 29 august 2011

| | |



Faza cu "omul din greseli invata" e sucks. Pentru ca oricat de mult ai invata din ele, greselile au acest mic inconvenient ca nu mai poti da timpul inapoi si sa alegi calea cea buna.


Greselile bune, din care inveti cu adevarat sunt cele care isi au izvorul in mintea ta si numai acolo. Din alea castigi enorm. 


Greselile rele sunt cele care vin din idei care nu iti apartin.Daca cineva iti da un sfat si te hotarasti sa il accepti, iar acel sfat te duce la o greseala imensa, ai pierdut enorm.


Analizand putin istoricul greselilor omenirii in general si al meu in particular, cred ca e mai bine sa inveti si din greselile altora. Macar un strop de invatatura sa culegi si de acolo. Oricum viata e prea scurta: daca ai timp sa faci toate greselile, nu ai timp sa inveti din ele.


Uite, invatati si din greseala mea: prietenii sunt minunati, prietenii sunt incredibili. Fara sarcasm, cine ma cunoaste stie cat pret pun pe prietnie. DAR ceea ce e bun pentru prietenii nostri nu e neaparat bun pentru noi. Un prieten poate sa iti dea un sfat din toata inima, fara sa isi dea seama ca de fapt ceea ce pe el il ajuta, tie iti va face rau.


Fiecare om e unic si fiecare om are dreptul si obligatia sa ia propriile decizii si sa isi traiasca propria viata.

3 comentarii:

Amaya spunea...

Ai dreptate. E fundamental sa invatam din greselile noastre si ale celor pe care ii cunoastem intrucat doar asa ne putem maturiza si ne putem construi o personalitate puternica, pe care viata sa nu o doboare. Nu intotdeauna prietenii ne dau cele mai bune sfaturi, dar simplul fapt ce le pasa de noi intr-atat incat sa doreasca sa ne ajute inseamna mult.

P.S. Din toamna ma mut in Bucuresti. Poate ne intalnim intr-o zi la un suc/o cafea. Imi pare rau ca nu am mai vorbit de mult, dar folosesc rar mess-ul, din pacate. :(

Ramona spunea...

>:d< Ma bucur ca nu m-ai uitat. De abia astept sa ne vedem.

Cat despre prieteni, asa e, sa ne fie alaturi e de nepretuit, dar si drumul spre Iad e pavat cu intentii bune.

Ramona spunea...

p.s.: intr-un fanfic scris de mine in colaborare cu o prietena, personajul principal se numeste...Amaya. Asa, pentru ca nici eu nu te-am uitat :X