The Hunger Games by Suzanne Collins Darkest Powers by Kelley Armstrong Strange Angels by Lili St. Crow Vampire Academy by Richelle Mead
“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Voi stiti ce mancati?

vineri, 18 mai 2012

| | |
Sa va dau exemple de niste lucruri pe care sigur nu stiati ca le mancati:

    zahar colorat
  • colorant - natural, ce-i drept - care e facut din carapacea gandaceilor zdrobiti si transformati intr-un praf folosit la colorarea bauturilor de culoare rosie, precum smoothie sau frappuccino de capsuni. O gasiti la Starbucks
  • Azorubina-substanţă chimică de sinteză asociată cu o serie de boli, dintre care si cancerul. O gasiti in sucul Bravo de portocale rosii.
  • E122 sau carmoizina este o substanta care poate provoca ADHD dar si ca cancer si o gasim in  sosuri, mustar, produse lactate aromate, vinuri, biscuiti, prajituri.
  • „Mazga roz” arata ca o crema roz deschis, realizata din resturi grase de carne de vita impreuna cu amoniac si are rolul de a spori, aparent, calitatea carnii.O gasim la  Burger King si Mc Donald’s.
  • „Meat glue” este o transglutaminaza sub forma de pudra, derivata din plasma sangelui de porc si de vita  care are rolul de a inchega bucati de carne, pentru ca aceasta sa ia cu usurinta anumite forme si sa para cat mai naturale.
  • E110 poate provoca alergii, mai ales în cazul persoanelor sensibile, congestie nazală, astm, bronhoconstricţie, disfuncţii ale percepţiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme musculare, dureri gastrice şi blocarea enzimelor digestive. O gasim in dulciuri, cu preponderenta in cele foarte colorate.
  • Ponceau 4R are un potenţial cancerigen mă­rit şi de aceea are o doză zilnică admisă de doar 4 mg/kg corp.Il gasiti tot in dulciuri.De exemplu in Marshmallow twist de la Cip.


Si la final, iata ce se intampla cand bei un pahar de cola:



In primele 10 minute: echivalentul a 10 lingurite de zahar iti ajung in stomac (toata cantitatea care este recomandata intr-o zi). 
 
In 20 de minute: nivelul de zahar din sange (glicemia) creste foarte mult, cauzand si o eliberare masiva de insulina (hormon cu rol in scaderea insulinei). 


In 40 de minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, tensiunea arteriala creste si ca raspuns, ficatul elibereaza si mai mult zahar in sange. 


In 45 de minute: Corpul tau accelereaza productia de dopamina, stimuland centrii placerii din creier. Prcatic, Cola actioneaza asemeni drogului heroina.


Practic, in afara de faptul ca sporeste riscul diabetului, Cola te curata de ceva vitamine si substante hranitoare. Cool, nu?(cititi mai mult la surse)


Ce sa zic, acum, dupa ce am aflat cate substante cancericene mancam? Pofta buna si sa traim bine!


Surse: Garbo, Kudika, Craiova-net, Ecomagazin, Dictionar.romedic, Aditivialimentari.org

3 comentarii:

MikuMyuuki spunea...

Auzi tu Ramona, dar o viata avem, si nici aia bine delimitata. Adica putem sa murim maine. Macar sa ne simtit bine azi:))

`miku

Bianca spunea...

De acord...SA TRAIM BINEEEE !!! :D

Diana Gavrila spunea...

Am invatat si eu de astea la facultate, sunt pe bune. In aceeasi categorie intra si acidul citric (vechea sare de lamaie) pe care o gasim in toate sucurile. Este extrem de periculoasa, provocand cancer pe calea digestiva. Adevarul este ca nu poate numi nimeni un aliment care sa nu ne dauneze intr-un fel sanatatea. Nimic nu mai e natural asa ca trebuie sa ne obisnuim cu ideea...