The Hunger Games by Suzanne Collins Darkest Powers by Kelley Armstrong Strange Angels by Lili St. Crow Vampire Academy by Richelle Mead
“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Ce-as fi eu fara tine

vineri, 24 februarie 2012

| | |

Am primit aceasta carte de la Editura All, in Campania vALLuntar.
Image and video hosting by TinyPic

Inceputul cartii ne prezinta povestea de dragoste dintre Martin si Gabrielle, o iubire sortita esecului din cauza distantei care ii separa: ea in San Francisco, el in Paris.
Cincisprezece ani mai tarziu, Martin, devenit un politist dedicat profesiei sale, il urmareste pe Archibald McLean, un celebru hot de tablouri.
Orgoliul si setea de a-i fi recunoscite meritele, dar si o obsesie pentru hotul care reuseste sa faca din fiecare atac o lovitura de maestru, il fac pe Martin sa porneasca singur in urmarirea lui Archibald, fara sa isi anunte colegii.
Crede ca e pe punctul de a-l prinde, dar se insala. Cand se vede incoltit, Archibald il pune sa faca o alegere imposibila: arestarea lui sau tabloul lui Van Gogh.Cand hotul arunca tabloul in Sena, Martin se arunca pentru a salva opera de arta, iar Archibald scapa.

Intors la muzeu, cu tabloul recuperat, Martin isi savureaza momentul de glorie circa..un minut. Pana cand realizeaza ca tabloul nu este cel original.
Vanarea hotului continua, Martin fiind din ce in ce mai obsedat de prinderea lui, dar si de el, ca persoana, de felul in care isi calculeaza fiecare lovitura cu o minte de geniu.
Dar, in curand, rolurile se schimba. Martin realizeaza ca in aceasta cursa, nu el il vaneaza pe Archibald, ci Archibald in atrage catre el. De ce? I se pare de necrezut.


Urmarirea lui Archibald il aduce pe Martin fata in fata cu prima lui iubire: Gabrielle.E un fel de gluma cruda a destinului faptul ca hotul de care a devenit atat de obsedat este tatal femeii pe care inca o mai iubeste.

In ajun, printr-un curios concurs de imprejurari, cei mai importanti doi barbati din viata ei au iesit la iveala in acelasi moment. Astazi, era hotarata sa nu-i mai lase sa plece.Spera doar sa nu fie niciodata nevoita sa aleaga intre ei.


O carte care imbina genul de roman politist cu cel de dragoste, alcatuind o poveste unica si inedita.
M-a impresionat foarte mult structura foarte realista a personajelor, si am ajuns si eu, asemeni lui Martin, sa admir gandirea lui Archibald si sa imi doresc sa il inteleg.
Mi-a placut felul in care alegea el tablourile pe care urma sa le fure, dupa data in care murisera autorii lor.
O lectura frumoasa, pe care am avut sansa sa o citesc datorita Editurii All, careia ii multumesc pe aceasta cale.

4 comentarii:

MikuMyuuki spunea...

Trebuie sa recunosc ca pare o carte interesanta. Mie imi place de hot. E foarte...hotul e de fapt un artist, sau mai bine zis un mare apreciator de arta.
Cred ca o sa o citesc si eu. O am de ceva timp...
`miku

Sara spunea...

Super, pare o combinatie intre Agatha Cristie si Nicholas Sparks. Imi place coperta in engleza, dar si asta romaneasca.

Alexya spunea...

Am auzit doar lucruri bune despre aceasta carte si am incredere in gusturile tale oricum:). Voi face tot posibilul sa achizitionez cartea pentru ca m-ai facut curioasa:D.

Adriana spunea...

Chiar daca nu este genul meu de carte, mi-a placut foarte mult recenzia ta, si sper ca voi putea sa citesc si eu ,candva, aceasta carte :D