The Hunger Games by Suzanne Collins Darkest Powers by Kelley Armstrong Strange Angels by Lili St. Crow Vampire Academy by Richelle Mead
“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Jurnalele vampirilor

marți, 5 iulie 2011

| | |






Ca o mega-fana a "The vampire diaries" ce sunt, am citit cartile care au stat la baza serialului de abia acum.(din motive obiective, dar trecem peste)

Avand in cap imaginea actorilor, mi-a fost foarte greu sa fiu pe aceeasi lungime de unda cu personajele din carte, dar m-am adaptat pe parcurs.
Nu inteleg de ce au scos-o pe Meredith, era singura persoana normala dintre prietenele Elenei (probabil de aia).


Dar nu pot sa ma abtin de la a spune cele ce urmeaza: Daca nu as fi citit volumul 5, e posibil sa imi fi placut Jurnalele vampirilor. Pentru ca volumul 5 e.....nu gasesc niciun cuvant decent prin care poate fi descris fara sa renunt la sarcasmul meu caracteristic.

Adica....wtf? Elena moare, invie ca vampir, iar moare, invie ca spirit, apoi invie ca jumate-spirit-jumate-om (zici ca e jumatate-om-calare-pe-jumatate-de-iepure-schiop) si dupa aia mai invie inca o data ca si om....dar de fapt nu e chiar om, ca are vreo 3 feluri de aripi care o ajuta in batalia ei cu jumatate-vulpea-jumatate-spiritul cu 6 cozi.

M-ati pierdut pe parcurs? Si eu m-am pierdut printre cele 639 de pagini plictisitoare si  deopotriva revoltatoare . Ce mama naibii?

Asta face parte din categoria "hai sa mai scriu un volum, ca are succes, ce daca eu nu mai am nicio idee rezonabila, ma iubeste lumea si pica banu' ".

Deci...primele trei volume le-am citit avand impresia ca este unul singur. Actiunea se continua fara intrerupere, sunt placut de citit si frumusele. Volumul 4 a fost preferatul meu si asta pentru ca nu este din perspectiva Elenei. Daca m-a enervat ceva la primele volume, care au fost relativ la obiect, fara vulpi cu nspe mii de cozi si oameni cu 3 perechi de aripi, a fost acea fetita razgaiata, egoista si fitzoasa care reprezinta personajul principal. Bine, faptul ca s-a sacrificat la sfarsitul volumului 3 ii spala pacatele.

Exista un lucru pe care unii scriitori nu il inteleg. Bai fratilor, oamenii mor! E o realitate, se intampla in fiecare zi. Buni sau rai, altruisti sau egoisti, razgaiati, eroi, singuri....MOR. Si nu am vazut pe niciunul din ei sa invie. Din momentul in care un personaj invie, aia este, din punctul meu de vedere, o carte proasta.PUNCT.

Bun....ca o recapitulare: primele 3 volume dragute, al 4-lea super tare, al 5-lea o mare varza, iar pe al 6-lea nu imi doresc sa il citesc, nici macar de curiozitate.

Curiozitatea mea, desi e exagerata de cele mai multe ori, are si ea limitele ei...

5 comentarii:

MikuMyuuki spunea...

"dar de fapt nu e chiar om, ca are vreo 3 feluri de aripi care o ajuta in batalia ei cu jumatate-vulpea-jumatate-spiritul cu 6 cozi."

Fix la asta ma gandeam cand ai zis de corcitura! God, autoare chiar voia sa mai scoata niste bani. Nici macar eu, care m-am lungit cu primul meu roman ca si cand ar fi fost o telenovela, nu am putut scrie asa ceva.
Si totusi...3 perechi de aripi? Hai ca-i wow.
M-ai facut curioasa. Mai am de terminat o carte de la Nemira si dupa ma apuc de Jurnalele Vampirilor.
Inseamna ca stiau ei, scenaristii, ce stiau, cand au facut serialul.

miku`

Ramona spunea...

aripile izbavirii, aripile...nu mai stiu cum se numeau...dar e o mare "laba trista" ca sa citez din ROBotzi.

Anonim spunea...

Am inceput si eu sa citesc Jurnalele Vampirilor dar am citit doar primele 2 volume , asa cum ai spus si tu mai sus imi este foarte greu sa le citesc fara sa mii imaginez pe actori in actiune , asa ca am hotarat sa incetez . Cel mai ciudat pt mine a fost sa accept atitudinea lui Damon nu mi-l pot imagina spunandu-i Elenei "Regina mea intunecata " .

Parerea mea : cartile sunt mult mai slabe decat serialul . Ma bucur ca scenaristii nu au copiat in totalitate cartea .

KittygoesFoxy spunea...

si mie mi s-a parut ciudat rau vol 5. poate si pt ca e FOARTE diferit de precedentele. l-am inceput totusi si pe al 6lea. nu stiu ce sa zic, am citit pana in prezent 300 si ceva de pagini, dar nu e in halul in care mi s-a parut precedenta. e mult mai normala si e axata mai mult pe elena-damon. de asta...nu stiu ce sa zic, pt ca vreau ca elena sa ramana cu stefan, ca damon sa-mi ramana mie...cred ca am luat-o pe ulei=))

Amaya spunea...

Legat de "The Vampire Diaries", şi mie mi-a părut rău că nu au integrat-o şi pe Meredith. La început îmi părea rău şi că Elena nu e blondă, dar adevărul este că Nina a fost o alegere mai mult decât bună pentru acest rol. La fel şi Stefan şi Damon.
M-am oprit cu "The Vampire Diaries" la volumul 5, pe care intenţionez să-l cumpăr, deşi nu ştiu cât de încântată voi fi de schimbările Elenei. Preferam să rămână vampir şi sincer, sper să fie transformată şi în serial.
În final, serialul e mai bun decât cărţile, iar asta nu se întâmplă prea des, să depăşească o ecranizare succesul unui roman. ;)) De fapt, fără serial, cred că mulţi credeau că poveştile cu vampiri au început cu Stephenie Meyer. :)) Şi de fapt mai întâi a fost Anne Rice, apoi L.J. Smith, apoi Charlaine Harris şi abia la urmă Stephenie Meyer. Şi ştiu că au mai apărut volume cu vampiri scrise şi de alţi autori, dar m-am cam îndepărtat de acest gen... Totuşi abia aştept volumul 11 din seria "Vampirii Sudului". Nu ştiu cum reuşeşte Charlaine Harris, dar parcă fiecare carte e mai bună decât precedenta. :D