“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Exista iubiri care nu mor niciodata

sâmbătă, 26 martie 2011

| | |
Exista iubiri care nu mor niciodata...pacat ca nu intre oameni!


Si nu ma refer aici la iubirea dintre un barbat si o femeie, pentru ca mai exista si alte tipuri de iubiri, poate chiar mai profunde. O tipa a zis de curand ceva care mi-a ramas in minte: "Omul se indragosteste de om, nu de sex."


Si daca stai sa te gandesti fara prejudecati, asa e. Pentru ca si intr-o relatie de prietenie exista iubire. Daca nu iti iubesti prietenii, aia nu iti sunt prieteni in realitate.


Cum spune si J.B. Bossuet: "Bucuria omului e omul. Intre ei se infiripa prietenia, care umple cel mai intins desert al sufletului nostru.".


E greu de crezut ca vine o zi in care o relatie de prietenie de 5 ani de zile se stinge. Treptat sau dintr-o data, nu stiu cum, dar se stinge.


Si e greu de crezut ca toate lucrurile care contau odata acum sunt doar amintiri care nu se vor mai intoarce.Ai zice ca o prietenie in care prietenele isi petreceau cate 8-10 ore pe zi impreuna si impartaseau cele mai ascunse secrete va trece peste orice obstacol. 


Si cand te revezi cu acea prietena peste 3 ani, iar ea nu poate nici macar sa te priveasca in ochi, sa iti daruiasca un zambet sau sa iti spuna un "buna", e clar ca acea iubire a murit. Degeaba incerci sa o resuscitezi, sa o invii, sa o aduci la viata in fel si chip. A murit.


A incercat să-l mai invie
Suflandu-i aripile-n vant,
Dar a cazut în tarna frant
Si-ntepenit pentru vecie!...

Scarbit de fapta ta cea rea
Degeaba plangi, acum, copile,
Ci du-te-n casa-acum si zi-le
Parintilor isprava ta.

Si zi-le ca de-acum ai vrea
Să ocrotesti cu bunatate,
In cale-ti, orice vietate,
Oricat de far-de-nsemnatate
Si-oricat de mica ar fi ea!(Fragment din "Gandacelul" de Elena Farago)


Iubirea asta a murit. Si regret. Dar nu se va mai intoarce.1 comentarii:

Cristiana Tepes spunea...

Mama..parca ne vorbim. Cam asta mi se intampla si mie :))